På Mors Dag gjorde jag en ljuvlig efterrätt som jag vill dela med mig av.
Jag blev själv bjuden på den av en kollega som bjöd hem några av oss tjejer på jobbet, på middag för ett litet tag sedan. Vi satt allihopa och suckade av njutning när vi åt den.
Rabarbermousse
4 portioner
500 gram späd rabarber
1 1/4 dl socker
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 1 1/2 cm stora bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker.
2. Låt rabarbern sakta smälta på svag värme under lock.
Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna.
3. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker och rör ner den skedvis
i den kalla rabarberkompotten. Rör om väl.
4. Fördela moussen i 4 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.
Garnera gärna med några lättsmälta rabarberbitar eller några färska jordgubbar
och citronmeliss.
Det är väldigt enkelt att göra denna efterrätt och den smakar underbart!
(Den går även bra att frysa in)
Jag blev själv bjuden på den av en kollega som bjöd hem några av oss tjejer på jobbet, på middag för ett litet tag sedan. Vi satt allihopa och suckade av njutning när vi åt den.
Rabarbermousse
4 portioner
500 gram späd rabarber
1 1/4 dl socker
2 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
Gör så här:
1. Skölj rabarbern, men skala den inte. Skär den i ca 1 1/2 cm stora bitar.
Lägg dem i en kastrull tillsammans med socker.
2. Låt rabarbern sakta smälta på svag värme under lock.
Det blir en ganska lös kompott. Låt den kallna.
3. Vispa grädden hårt tillsammans med vaniljsocker och rör ner den skedvis
i den kalla rabarberkompotten. Rör om väl.
4. Fördela moussen i 4 portionsglas och ställ dem kallt några timmar.
Garnera gärna med några lättsmälta rabarberbitar eller några färska jordgubbar
och citronmeliss.
Det är väldigt enkelt att göra denna efterrätt och den smakar underbart!
(Den går även bra att frysa in)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar